Home >> News >>

Insectencampus Thomas More heeft nieuw aanbod opleidingen en webinars

Expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie leert ondernemers en landbouwers insecten kweken en verwerken in nieuwe opleiding “Insecten Campus”.

Het expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie van Thomas More, campus Geel, start in oktober aan zijn derde jaar insectenopleiding. Ditmaal omvat deze hybride-opleiding zowel theoretische kennis, online videolessen, praktische demonstraties, rondleidingen en een excursie om startende ondernemers of bestaande landbouwers een vliegende start te geven binnen de insectensector.

 

Op vier verschillende data van oktober tot november 2024 worden de cursisten klaargestoomd door de onderzoekers die dagdagelijks bezig zijn met het kweken en verwerken van insecten. Op het einde van de opleiding hebben de cursisten dan een brede theoretische kennis alsook de nodige ervaring en netwerkmogelijkheden om een succesvol insectenbedrijf op te starten of verder te ontwikkelen.

 

Nu ook (gratis) webinars

 

Om ook geïnteresseerden aan te spreken die geen tijd hebben, te ver weg wonen of eerst kennis willen maken met de materie, bieden de onderzoekers ook enkele boeiende webinars aan, waarvan de eerste, “aan de slag in de insectensector”, volledig gratis is. Deze webinars kunnen individueel gevolgd worden en zullen ‘s avonds van 19u00 tot 20u30 online plaatsvinden.

 

  • Dinsdag 26 maart 2024: Aan de slag in de insectensector (gratis)
  • Dinsdag 16 april 2024: Praktische gids voor het kweken van meelwormen
  • Dinsdag 23 april 2024: Hoe kweek je zwarte soldatenvliegen?
  • Dinsdag 7 mei 2024: Wat kan je met insecten? Verwerking & toepassing
  • Dinsdag 4 juni 2024: Ondernemen met insecten

 

Wees er dus snel bij, want de eerste en gratis webinar staat al voor eind deze maand gepland. Inschrijven doe je hier.

 

Heb je nog vragen hierover?

 

Isabelle staat je graag te woord.

 

Isabelle Noyens 
Onderzoeker, Expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie, Thomas More
 

 

posted: 2024/04/05

Login/Register access is temporary disabled